UncategorizedLansăm înscrierile pentru Școala pentru Democrație, ediția alumni 2024

martie 20, 2024by stefanpopa

Lansăm înscrierile pentru Școala pentru Democrație,
ediția alumni 2024

Expert Forum organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație ediția alumni – dedicată profesorilor care au fost sau sunt parte din programele EFOR. 

Vom selecta un număr de 20 de profesori de liceu și gimnaziu din România dornici să descopere metode inovative de educare și implicare a tinerilor. Căutăm profesori implicați civic, care doresc să ofere mai multe oportunități de implicare elevilor lor.

Ediția presupune un format hibrid – integrând ateliere fizice, la București, în perioada 19-21 aprilie 2024, cu ateliere online în perioada mai – septembrie 2024. 

Pentru profesorii din afara Bucureștiului vom acoperi costul transportului, cazării și meselor. Pe perioada zilelor de training, asigurăm mesele și costurile pentru transportul local pentru toți participanții.

Pe parcursul ediției, participanții vor lua parte la o serie de ateliere și întâlniri cu experți care vor aborda prin metode non-formale o serie de teme: administrația publică din România, principiile Statului de Drept, alegerile electorale, combaterea dezinformării prin metode inovative și metoda Let’s Talk About YOU(th)! pentru implicarea tinerilor. De asemenea, vom sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice privind implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții.

Ce presupune Școala pentru Democrație 2024?

  • Un training de 3 zile la București, unde vom descoperi metode interactive de predare, precum și concepte cheie despre democrație, administrația publică, dezinformare și mecanisme de implicare civică.
  • 2 zile de activități online, unde atât experți din EFOR, cât și invitați internaționali care vor împărtăși perspective diverse asupra implicării civice și dezinformării. Datele activităților online vor fi stabilite împreună cu participanții.
  • Mentorat pentru pregătirea unor proiecte civice adresate elevilor.
  • Sprijin pentru punerea în practică a unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin din partea Expert Forum.

Înscrieri

Formularul de înscriere este disponibil aici: https://forms.gle/8JYzPUYKvaPihj2g8

În cadrul formularului de înscriere, pe lângă datele generale necesare pentru înscriere, vom solicita o idee de proiect local pe care vreți să îl implementați în comunitatea voastră. Căutăm proiecte care să adreseze probleme concrete din comunitatea sau școala dumneavoastră. Vă rugăm ca propunerile să fie concise (maximum 1000 de caractere, cu spații) și să punctați cum vor fi implicați tinerii, școala și autoritățile locale în adresarea problemei. 

Înscrierile sunt deschise până pe luni, 1 aprilie, ora 23.59.

Despre traineri:

Laura Ștefan – expert în Statul de Drept și anticorupție

Laura Ștefan este coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum. Are o experiență profesională de peste 10 ani în practicile publice și private. Activează și ca expert internațional pentru Comisia Europeană, UNDP, OECD și alte organizații internaționale în domeniile reformei juridice, anticorupției și spălării banilor.

Cezara Grama – expert în Statul de Drept și anticorupție

Cezara a absolvit Facultatea de Drept în 2013 și a urmat cursurile masterului de Drept Public Internațional. Are experiență de voluntariat în ONG-uri și este absolventă a programului Lideri pentru Justiție. Cezara lucrează în domeniul statului de drept și anticorupție, având experiență în schimburi de experiență cu țări precum Ucraina, Georgia sau Republica Moldova.

Maria Cezar – coordonator Let’s Talk About YOU(th)!

Maria lucrează în cadrul Expert Forum de la începutul anului 2019 în proiecte axate pe educație non formală, implicare civică și cetățenie activă. Maria este implicată activ în programul Școala pentru Democrație al EFOR, lucrând cu profesori din România și Republica Moldova, sprijinindu-i în implementarea unor activități menite să implice elevii și comunitățile lor în exerciții de cetățenie activă. Din 2020 face parte din echipa de coordonare a programului Let’s talk about YOU(th)! dedicat tinerilor din România și Republica Moldova. În cadrul programului LTY EFOR sprijină elevii să-și facă vocea auzită privind probleme importante pentru ei și pentru comunitatea lor.

➜ Mădălina Voinea – expert în dezinformare 

Mădălina a absolvit Facultatea de Istorie din București, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene. Mădălina lucrează pe probleme de combatere a dezinformarii și în cadrul programelor de cetățenie activă. A lucrat în proiecte de monitorizare online a campaniei electorale FIDESZ din Transilvania și în monitorizarea influenței Chinei în regiunea Mării Negre. Începând cu 2015 Mădălina a început să lucreze cu tineri, în calitate de antrenor de public speaking și argumentare pentru elevi de liceu și studenți. În prezent, Mădălina susține ateliere pentru tineri despre dezinformare și social media, precum și despre public speaking. 

Despre Expert Forum:

Încă din 2015, Expert Forum lucrează cu profesori din România și Republica Moldova, în cadrul programului Școala pentru Democrație, cu focus pe educație pentru democrație și cetățenie activă. Pe parcursul acestor ani am avut oportunitatea de a cunoaște și de a lucra cu peste 150 de profesori, de a înțelege provocările pe care le au în clasă și de a îi sprijini pentru a crea împreună oportunități de învățare mai bune pentru elevi.

Pentru întrebări și sprijin, contactați-ne la scoala@expertforum.ro 

Această ediție a Școlii pentru Democrație este finanțată printr-un grant al Ambasadei SUA în România, în cadrul proiectului „Democracy Squared: United for Change”.

https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2024/03/logo-US-embassyAsset-1.png

stefanpopa

Copyright 2021. Expert Forum. All rights reserved.