
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Descriere Ediție
Ne propunem să creștem capacitatea tinerilor de a-și face vocea auzită cu privire la problemele urgente pentru ei și comunitatea lor și de a se implica activ prin intermediul unui program de competiții de discursuri publice – Let’s Talk about YOU(th)!
#Scopul proiectului este de a crește capacitatea a 180 de tineri din 6 comunități din România de a-și face vocea auzită cu privire la problemele urgente pentru ei și comunitatea lor și de a se implica activ prin intermediul unui program de competiții de discursuri publice – Let’s Talk about YOU(th)!
Ei vor lucra împreună pentru a înțelege în profunzime problemele identificate și vor face o propunere de proiect pentru a rezolva problema în comunitate. Cu sprijinul EFOR și al prof., elevii vor implementa proiectele în comunitățile lor.
Calendarul proiectului

Profesorii coordonatori organizează ateliere de pregătire a elevilor, împart elevii în echipe și încep sesiunea de pregătire. Competiția aduce laolaltă comunitatea (școala, elevii, părinții, membri activi ai comunității ca jurați) discutând despre probleme importante ce necesită rezolvare în comunitate.
În cadrul taberei echipele vor identifica soluții pentru. problema pe care o abordează. Soluțiile vor lua forma unei propuneri de proiect. Aceste proiecte vor avea o abordare regională –participanții trebuie să identifice și să includă activități care pot fi implementate de fiecare dintre ei la nivelul comunităților lor cu sprijinul echipei de la distanță, dar și cu sprijinul EFOR și al profesorilor coordonatori.
Răspundem nevoii tinerilor de participare activă în activități civice în comunități. Vom încuraja folosirea instrumentelor de participare publică (participarea la ședințele consiliului local, cereri de informații de interes public, mese rotunde cu decidenți).
Astfel participații maximizăm înțelegerea și aplicabilitate cunoștințelor dobândite și fac un pas mare spre implicare civică activă.
Organizarea unui eveniment dedicat prezentării experienței de implementare a proiectului, urmărind cum au evoluat participanții, care au fost probleme identificate de ei și care sunt prioritățile tinerilor. Mai mult, vom prezenta modul în care s-au desfășurat proiectele în comunități și cum au luat viață soluțiile identificate de ei.

Proiectul este derulat de Asociația Expert Forum în parteneriat cu Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța, Liceul Teoretic Grigore Tocilescu Mizil, Colegiul Național ”Vladimir Streinu” Găești, Liceul Teoretic ”Ioan Cotovu” Hârșova, Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza, Galați, Colegiul Național B.P. Hașdeu, Buzău, beneficiază de o finanțare în valoare de 74.794 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.