Descriere Ediție
Descriere Ediție – În perioada februarie-noiembrie 2022 am construit un program dedicat accesibilizării informațiilor din domeniul justiției, statului de drept și administrației locale din România. Echipa EFOR a lucrat alături de profesorii din rețeaua noastră “Școala pentru Democrație”. Fiecare dintre cei 20 de profesori participanți și-a adus câte un coleg profesor nou pentru a ne extinde impactul și a ne lărgi comunitatea.
Pe scurt, timp de un an experții EFOR au susținut ateliere profesorilor, le-am cerut feedback-ul și am transformat informația într-o metodologie gata de predat pe care profesorii au implementat-o la clasă!
Cum a ieșit? Am avut 42 de evenimente de replicare, în care profesorii au implementat la clasă fișele EFOR și peste 1000 de elevi au beneficiat de un stil de predare interactiv despre statul de drept din România.
Proiectul în cifre
Scopul proiectului
În cadrul programului am dorit să aducem cunoștințe esențiale despre cum funcționează un pilon fundamental al democrației din România, statul de drept, la clasă. Pentru a transforma informația într-un mod accesibil pentru elevi, ne-am propus să începem prin a susține ateliere profesorilor.
Scopul nostru a fost să transformăm informația brută, teoretică, în fișe de lectură interactive, exerciții și videoclipuri. A fost un proces în care am consultat profesorii pentru a ne asigura că răspundem unei nevoi reale într-un mod în care aceștia vor putea replica ateliere în timpul orelor de curs.
Etapa 1
Ateliere EFOR
Etapa 2
FIȘE DE LUCRU
Pe baza feedback-ului colectat din atelierele susținute profesorilor, am construit un ghid despre statul de drept, un videoclip stat de drept și 4 fise lucru. Acestea au fost diseminate către cei 40 de profesori care au participat în program, prin intermediul cărora am ajuns în 14 comunități.
Fișa 1 Constituția României
Fișa 2Autoritățile centrale
Fișa 3Administrația locală
Fișa 4 Ce este Statul de drept
Etapa 3
ATELIERELE LA CLASĂ
Ce spun profesorii
