Istoric EdițiiProgram EleviEdiția aniversară 2021

https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2022/01/Iconite-Website-LTY-37.png

Descriere Ediție

Let’s talk about You(th)! (LTY) a început în mai 2020, în plină pandemie, din necesitatea unui program dedicat adolescenților. Pentru a sărbători 10 ediții ale LTY în care am lucrat cu mai mult de 400 de studenți – am decis să lansăm o invitație în comunitatea noastră de absolvenți pentru a participa la o ediție aniversară.

20 de liceeni din Roman, Tecuci, Mizil, Târgoviște, Alexandria, Buzău, Timișoara, Galați și Constanța s-au întâlnit online în ateliere, au pregătit discursuri și au făcut schimb de feedback, pentru ca fiecare dintre ei să scrie și să susțină un discurs de 3 minute, prezentând o problemă importantă care îi afectează pe ei și comunitatea lor, precum și soluții realiste.

Tema ediției aniversare

Deși tema concursului a fost aceeași – „Care este o problemă importantă care te afectează pe tine și comunitatea ta?”, elevii au întâmpinat o nouă provocare – să includă perspectiva comunității europene în abordarea lor. 

Jurizarea competiției
Discursurile lor au fost evaluate de un juriu format din 3 membri activi din societatea civilă cu expertiză în subiectele abordate de studenți:

– Alina Constantinescu, coordonator de proiecte în domeniul educației, implicării civice și promovării respectului pentru diversitate

– Andreea Rusu, director executiv al Centrului FILIA, organizație feministă

– Monica Loloiu, parte a Departamentului politic la reprezentarea Comisiei Europene în România

Desfășurare proiect
Proiectul a fost demarat în februarie 2020 cu organizarea a 3 ateliere în București și Alexandria. În cadrul acestor ateliere am discutat despre Cum pot să mă implic în comunitatea mea? ; Cum funcționează alegerile? ; Cum detectăm informații false?. Bazat pe informațiile descoperite și discutate în ateliere, elevii s-au împărțit în 4 echipe – partide fictive- bazate pe o problema importantă pentru ei în comunitate.
Premiere
Au fost acordate premii speciale ale juriului pentru cele mai bune soluții, cel mai bun îndemn la acțiune, cele mai bune argumente și cea mai bună susținere a discursului.Felicitări premiaților și mulțumim profesorilor& elevilor pentru că au făcut acest proiect posibil.

Pe baza competiției foarte strânse, am acordat două premii I, trei premii II și cinci premii III.

Premiul 1 – Roxana Cazacu, Mizil

Premiul 1 – Bianca Stoian, Buzău

Premiul 2 – Oana Maria Ene, Buzău

Premiul 2-  Andreea Lungu, Alexandria

Premiul 2 – Marius Chiriac, Buzău

Premiul 3 – Adriana Patrichi, Tecuci

Premiul 3 – Dara Ciubotaru, Buzău

Premiul 3 – Cristiana Galateanu, Galați

Premiul 3 – Ana Maria Marin, Târgoviște

Premiul 3 – Adriana Ciobanu, Roman

https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2022/01/Iconite-Website-LTY-38-640x427.png

Let’s Talk About You(th)-Anniversary Edition este co-finanțat prin cadrul proiectului “Promovarea valorilor comune în Europa” finanțat prin programul Europe for Citizens al Comisiei Europene.

Copyright 2021. Expert Forum. All rights reserved.