Istoric EdițiiProgram ProfesoriEdiția 2019 – România

https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2022/01/Iconite-Website-LTY-2-320x213.png

Descriere Ediție

A patra ediție a Școlii pentru Democrație a fost dedicată profesorilor din regiunea de Sud-Est a României (județele Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea). Au participat 19 profesori din comunități precum Agigea, Amara, Călărași, Ciucurova, Constanța, Eforie Sud, Fetești, Galați, Hîrșova, Năvodari, Tecuci. 

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Când
Trainingul a avut loc la Constanța între 5 și 10 februarie.
Pe parcursul a 5 zile, profesorii au participat la traininguri pe temele: educația nonformală (ca alternativă), democrație și cetățenie activă, spațiul public și cetățenia activă, cetățean activ în Constanța.
Cine?
COORDONATORUL ȘPD

SEPTIMIUS PÂRVU

Septimius este coordonatorul Școlii pentru Democrație încă de la prima ediție, din 2012. Lucrează ca manager de program în cadrul Expert Forum și este expert ȋn bună guvernare și procese electorale. Septimius a organizat cursuri de formare dedicate cetățeniei active, transparenței decizionale și observării alegerilor.
Consilier Juridic

CEZARA GRAMA

Cezara a absolvit Facultatea de Drept în 2013 și are diplomă de master în Drept Public Internațional. Are experiență de voluntariat în ONG-uri și este absolventă a programului Lideri pentru Justiție coordonat de Fundația Konrad Adenauer
Trainer și Consultant

ANDREEA FIRĂSTRĂERU

Andreea are 35 de ani și 15 ani de experienţă ca trainer și consultant în/pentru organizații ale societății civile, precum și experiență de lucru în structuri internaționale, în dezvoltarea și implementarea de proiecte/programe de formare a tinerilor în domeniul participării civice și politice
Placement and Institutional Relations Specialist

VASILE BRAȘOVANU

Vasile este Placement and Institutional Relations Specialist la Teach for Romania. Este pasionat de tot ce presupune educație și dezvoltare socială, determinat, plin de energie și îndrăgostit de natură.
Președinte EFOR

SORIN IONIȚĂ

Sorin este expert ȋn reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale și Președinte al Expert Forum. Oferă constant consultanță pentru Consiliul Europei, Banca Mondială şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani. De asemenea, Sorin Ioniță a fost reprezentant al României ȋn Comitetul Economic şi Social European (EESC), secțiunile Transport-Energie şi Mediu Agricultură și lector asociat al Maastricht School of Management (MSM).
Coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum

LAURA ȘTEFAN

Are o experiență profesională de peste 10 ani în practicile publice și private. Activează și ca expert internațional pentru Comisia Europeană, UNDP, OECD și alte organizații internaționale în domeniile reformei juridice, anticorupției și spălării banilor.
Director programe educaționale

PETRA DOBRUSKÁ

Petra este director program educațional la One World Romania la Școală. Are experiență de peste zece ani în management cultural, dobândită în ultmii șase ani în cadrul Ambasadei Republicii Cehe la București și a Centrului Ceh București.
Coordonator Programe Educaționale

IOANA BRĂILESCU

Ioana este coordonator al cluburilor de film din cadrul programului One World Romania la Școală. Studii de specialitate în antropologie și cultură și o experiență îndelungată de lucru cu metode de educație nonformală, dobândită în grupuri internaționale și în activitatea didactică desfășurată în România și Olanda.
Expert Educație Media

NICOLETA FOTIADE

Nicoleta este expertă și formatoare în domeniul educației media, editor și (co)autoare a mai multor studii de cercetare media și materiale de educație pentru competențe mediatice. Nicoleta lucrează cu copii, profesori și formatori în proiecte și ateliere de educație media de 14 ani.
Activist

CĂTĂLIN TENIȚĂ

Cătălin este activist, co-fondator – Treeworks & Zelist, Geeks For Democracy, Fiecare Vot, Fondul pentru democrație, Tatăl Dariei.
Iubitor de cărţi şi de Internet. Antreprenor online din 2002 (Treeworks, Zelist Monitor, TPU.ro). Pasionat de date şi de comunităţi. Diletant în activismul civic.
Trainer acreditat CNFPA

ALINA CONSTANTINESCU

Alina lucrează ca manager de proiecte de buna guvernare la British Council Romania. În ultimii 10 ani, a ținut cursuri de formare pentru peste 700 de tineri și profesioniști, în domeniile cetățenie activă, dialog intercultural, conflicte etnice, libertate de exprimare, drepturile omului, scriere și management de proiect,

CRISTIAN LEONTE

Redactorul șef al publicației Info Sud Est din
Constanța.
PSIHOLOG TERAPEUT

DANIELA TUDOR

Asociația Sigma Development Center inițiază și derulează proiecte menite să consolideze educarea și formarea interactivă și continuă a tinerilor și adulților, din mediul urban sau rural, precum și servicii de informare, consiliere și mediere a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, pentru a crește calitatea vieții persoanelor din Constanta.
Constanța.
PSIHOLOG TERAPEUT

DIANA SLAV

Diana se ocupă de Constanța Walking Tour și este ghid turistic în Constanța. Este pasionată de istorie și de legendă încă din copilărie. Este pasionată de Art Nouveau și consideră Cazionul ca fiind cea mai reprezentativă clădire pentru acest stil în Constanța.

COSMIN BÂRZAN

Cosmin este președintele Centrului pentru Resurse Civice din Constanța. Are peste 22 ani experiență în proiecte civice și voluntariat, fiind pasionat de interculturalitate și de educație nonformală. Organizația pe care o
coordonează – Centrul pentru Resurse Civice – s-a înfiinţat în 2006 pentru a sprijini, promova şi dezvolta conştiinţa şi iniţiativa civică, în spiritul democraţiei participative, la nivel individual, comunitar şi regional.

OANA GHERA

Oana Ghera are studii de specialitate în domeniul cinematografiei și o experiență de peste cinci ani în domeniul managementului cultural și al educației cinematografice. În cadrul programului One World Romania la Școală are rolurile de expert educațional și asistent de program, ocupându-se în special de coordonarea activităților dedicate profesorilor (traininguri, proiecții, resurse educaționale).

Proiecte de replicare

Proiectul Scoala pentru Democratie este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank. 

Proiect co-finanțat de Ambasada Canadei în România și Fondul pentru Democrație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2021. Expert Forum. All rights reserved.