Istoric EdițiiProgram ProfesoriEdiția 2019 – Moldova

https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2022/01/Iconite-Website-LTY-1-320x213.png

Descriere Ediție

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Când
Proiectul a avut lor între 26-30 octombrie 2019 la Sinaia.
Pe parcursul a 5 zile, profesorii au participat la workshopuri despre educația nonformală, lideri și comunități, democrație, alegeri și cetățenie activă, democrație, dezinformare și schimbare, acestea fiind urmate de gândirea unor pași viitori pentru aplicarea noțiunilor învățate și la clasă.
Cine?
FACILITATOR

SEPTIMIUS PÂRVU

Septimius este coordonatorul Școlii pentru Democrație încă de la prima ediție, din 2012. Lucrează ca manager de program în cadrul Expert Forum și este expert ȋn bună guvernare și procese electorale. Septimius a organizat cursuri de formare dedicate cetățeniei active, transparenței decizionale și observării alegerilor.
Consilier Juridic

CEZARA GRAMA

Cezara a absolvit Facultatea de Drept în 2013 și are diplomă de master în Drept Public Internațional. Are experiență de voluntariat în ONG-uri și este absolventă a programului Lideri pentru Justiție coordonat de Fundația Konrad Adenauer
FACILITATOR

SORIN IONIȚĂ

Sorin este expert ȋn reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale și Președinte al Expert Forum. Oferă constant consultanță pentru Consiliul Europei, Banca Mondială şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani. De asemenea, Sorin Ioniță a fost reprezentant al României ȋn Comitetul Economic şi Social European (EESC), secțiunile Transport-Energie şi Mediu Agricultură și lector asociat al Maastricht School of Management (MSM).
FACILITATOR

LAURA ȘTEFAN

Laura este coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum. Are o experiență profesională de peste 10 ani în practicile publice și private. Activează și ca expert internațional pentru Comisia Europeană, UNDP, OECD și alte organizații internaționale în domeniile reformei juridice, anticorupției și spălării banilor.
FACILITATOR

MARIA CEZAR

Maria lucrează în cadrul Expert Forum de la începutul anului 2019 în proiecte axate pe educație non formală, implicare civică și cetățenie activă. Ea are experiență în domeniul ONG fiind coordonator național timp de doi ani în Parlamentul European al Tinerilor România (EYP) și intern în GMF timp de 4 luni.
FACILITATOR

ANDREEA FIRĂSTRĂERU

Andreea are 15 ani de experienţă ca trainer și consultant în/pentru organizații ale societății civile, precum și experiență de lucru în structuri internaționale, în dezvoltarea și implementarea de proiecte/programe de formare a tinerilor în
domeniul participării civice și politice.
FACILITATOR

MARCEL BARTIC

Marcel este directorul LLI Academy și are peste 10 ani de experiență în învățământul românesc de stat și particular, care i-au definit un profil de cadru didactic ambițios, creativ și deschis către nou. Este, din 2003, licențiat al Facultății de Istorie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași și absolvent al unui program de masterat din cadrul aceleiași instituții finalizat în 2005.
FACILITATOR

OANA GHERA

Oana Ghera are studii de specialitate în domeniul cinematografiei și o experiență de peste cinci ani în domeniul managementului cultural și al educației cinematografice. În cadrul programului One World Romania la Școală are rolurile de expert educațional și asistent de program, ocupându-se în special de coordonarea activităților dedicate profesorilor (traininguri, proiecții, resurse educaționale).
FACILITATOR

ELIZA ZDRU

Eliza Zdru este coordonatoare a cluburilor de film documentar în liceele din țară în cadrul Asociației One World Romania la școală din august 2019. Eliza este regizoare de film documentar.
FACILITATOR

GABRIELA OBODARIU

Profesoară de istorie la Colegiul Național Al.I.Cuza Focșani, unde preda și cultură civică. Coordonează revista digitală Cuza Vodă 47 și un club de public speaking (proiect iniţiat ca urmare a participării la Şcoala democraţiei).
FACILITATOR

MONICA IORGA

Monica este profesor de istorie- cultură civică la Școala Gimnazială nr. 2 Videle, Teleorman. A absolvit programul Școala pentru democraţie în anul 2015, program care a inspirat-o foarte mult și care a transformat-o într-un profesor activ, preocupat pentru formarea și dezvoltarea competenelor sociale și civice ale elevilor, prin diferite căi, activităţi școlare, extrașcolare, proiecte educaţionale, forme de educaţie non-formală etc.

Proiecte de replicare

Proiect finanțat printr-un grant al Black Sea Trust for Regional Cooperation.Opiniile exprimate în scris sau în publicațiile electronice nu reprezintă în mod necesar poziția Black Sea Trust, a German Marshall Fund sau ale partenerilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2021. Expert Forum. All rights reserved.