
Descriere Ediție
A treia ediție a Școlii pentru Democrație a fost dedicată unui număr de 25 de profesori din România, incluzând comunități din Alba, Brăila, București, Caraș-severin, Cluj, Constanța, Craiova, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava și Teleorman.
Împreună cu One World la Școală, am organizat o dezbatere despre alegeri și implicare civică alături de 30 de elevi. Discuția a fost bazată pe documentarul „A goat for a vote”, iar elevii au discutat concluziile filmului, importanța votului și a implicării cetățenilor.
La edițiile anterioare, la care au participat câteva zeci de profesori din România și Republica Moldova, EFOR a implementat proiecte civice în peste 20 de localități, precum dezbateri cu autoritățile locale (primari, consilieri locali, directori de instituții de învățământ), simulări de alegeri, cafenele publice privind prioritățile tinerilor din localități sau photovoice privind problemele comunităților. Scopul proiectelor este de a crește interesul elevilor pentru cetățenie activă și pentru a implica întreaga comunitate în activități civice.
La cele 4 proiecte de replicare la care au participat peste 65 de elevi. Proiectele au avut loc în Bucov, București, Craiova și Roman.
Proiecte de replicare
Proiectul Scoala pentru Democratie este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.
Proiect co-finanțat de Ambasada Canadei în România și Fondul pentru Democrație.