https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2022/01/Iconite-Website-LTY-320x213.png

Descriere Ediție

A treia ediție a Școlii pentru Democrație a fost dedicată unui număr de 25 de profesori din România, incluzând comunități din Alba, Brăila, București, Caraș-severin, Cluj, Constanța, Craiova, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava și Teleorman. 

Împreună cu One World la Școală, am organizat o dezbatere despre alegeri și implicare civică alături de 30 de elevi. Discuția a fost bazată pe documentarul „A goat for a vote”, iar elevii au discutat concluziile filmului, importanța votului și a implicării cetățenilor.

Când
Seminarul a avut loc la Brașov în perioada 4-9 martie 2017.
Program
Au fost puse în practică 9 proiecte de replicare cu peste 300 de elevi. Acțiunile au avut loc în Chișinău, Cricova, Comrat, Fălești și Leova.
Cine?
FACILITATOR

SEPTIMIUS PÂRVU

Septimius este coordonatorul Școlii pentru Democrație încă de la prima ediție, din 2012. Lucrează ca manager de program în cadrul Expert Forum și este expert ȋn bună guvernare și procese electorale. Septimius a organizat cursuri de formare dedicate cetățeniei active, transparenței decizionale și observării alegerilor.
FACILITATOR

ALINA CONSTANTINESCU

Alina lucrează ca manager de proiecte de buna guvernare la British Council Romania. În ultimii 10 ani, a ținut cursuri de formare pentru peste 700 de tineri și profesioniști, în domeniile cetățenie activă, dialog intercultural, conflicte etnice, libertate de exprimare, drepturile omului, scriere și management de proiect,
Consilier Juridic

CEZARA GRAMA

Cezara a absolvit Facultatea de Drept în 2013 și are diplomă de master în Drept Public Internațional. Are experiență de voluntariat în ONG-uri și este absolventă a programului Lideri pentru Justiție coordonat de Fundația Konrad Adenauer
Trainer și Consultant

ANDREEA FIRĂSTRĂERU

Andreea are 35 de ani și 15 ani de experienţă ca trainer și consultant în/pentru organizații ale societății civile, precum și experiență de lucru în structuri internaționale, în dezvoltarea și implementarea de proiecte/programe de formare a tinerilor în domeniul participării civice și politice
Speaker

LAURA BORBE

Laura Borbe este profesor de ştiinţe socio-umane la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Cluj Napoca, din anul 2000. Și-a început cariera de dascăl, cu mult entuziasm şi curiozitate, în 1995, imediat după terminarea facultăţii.
Președinte EFOR

SORIN IONIȚĂ

Sorin este expert ȋn reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale și Președinte al Expert Forum. Oferă constant consultanță pentru Consiliul Europei, Banca Mondială şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani. De asemenea, Sorin Ioniță a fost reprezentant al României ȋn Comitetul Economic şi Social European (EESC), secțiunile Transport-Energie şi Mediu Agricultură și lector asociat al Maastricht School of Management (MSM).
SPEAKER

CLAUDIA IORDACHE

Claudia are 6 ani experiență în mediul non-guvernamental. Claudia a lucrat 5 ani la Fundația pentru o societate deschisă, unde a fost coordonator de proiect, PR, și în prezent este manager de comunicare la Centrul pentru Inovare Publică. Din 2014 este trainer.
Director programe educaționale

PETRA DOBRUSKÁ

Petra este director program educațional la One World Romania la Școală. Are experiență de peste zece ani în management cultural, dobândită în ultmii șase ani în cadrul Ambasadei Republicii Cehe la București și a Centrului Ceh București.
Coordonator Programe Educaționale

IOANA BRĂILESCU

Ioana este coordonator al cluburilor de film din cadrul programului One World Romania la Școală. Studii de specialitate în antropologie și cultură și o experiență îndelungată de lucru cu metode de educație nonformală, dobândită în grupuri internaționale și în activitatea didactică desfășurată în România și Olanda.
Expert Educație Media

NICOLETA FOTIADE

Nicoleta este expertă și formatoare în domeniul educației media, editor și (co)autoare a mai multor studii de cercetare media și materiale de educație pentru competențe mediatice. Nicoleta lucrează cu copii, profesori și formatori în proiecte și ateliere de educație media de 14 ani.
SPEAKER

VALENTINA IVAN

Valentina este Director Politica Energetică de Investiții pentru EnerCap, evaluează planurile de investiții ale fondului cu privire la impactul riscurilor de reglementare și politice relevante pentru politica energetică din mai multe state membre UE.

SPEAKER

CRISTIAN LUȚAN

Cristian este Manager de Afaceri Corporative la Servier Pharma România, și liderul Grupului de Comunicare al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). În trecut, el a lucrat la Bruxelles și București în organizații de afaceri publice și comunicare.

Proiecte de replicare

Proiect finanțat printr-un grant al Black Sea Trust for Regional Cooperation.Opiniile exprimate în scris sau în publicațiile electronice nu reprezintă în mod necesar poziția Black Sea Trust, a German Marshall Fund sau ale partenerilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright 2021. Expert Forum. All rights reserved.