Istoric EdițiiProgram ProfesoriEdiția 2015 – România

https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2019/09/orofesori-9-320x213.png

Descriere ediție

Ediția din 2015 a fost prima dedicată profesorilor de cultură civică sau istorie la gimnaziu sau liceu din România. În cele cinci zile de seminar, cei 18 profesori s-au implicat în activități non-formale și întâlniri cu experți. Scopul a fost identificarea unor instrumente alternative de învățare a unor concepte cheie pentru democrație: stat de drept, buna guvernare, cetățenie activă etc

Cine?
Ediția a inclus vorbitori cu expertize și experiențe diverse:

Alexandru Solomon (Festivalul de drepturile omului, One World Romania) și Petra Dobruska (One World Romaniala Școală, destinat liceenilor) au prezentat documentarul ca metodă de predare.

Nicolaie Constantinescu (Coaliția pentru Resurse Educaționale Deschise) a prezentat resurse deschise pe care le pot folosi profesorii în timpul orelor de curs.

Gunnar Hæreid (Vice-guvernator în regiunea Sogn og Fjordane) a vorbit profesorilor despre democrație și educație civică în Norvegia.

Marisa MacIsaac (Rule of Law Officer, U.S. Embassy Bucharest) a moderat o sesiune legată de predarea Constituției în mod non-formal.

Cosmin Alexandru (trainer, consultant în branding) a conturat imaginea unui profesor – lider și a vorbit despre roluri și impact în educație

Laura Ștefan (expert anticorupție EFOR) a explicat evoluția mecanismelor anticorupție din România, precum și legislația privind transparența decizională și accesul la informații

Danilet Cristi (judecător, membru al Consiliului Superior al Magistraturii) a discutat cu profesorii despre justiție și funcționarea sistemului.

Andreea Firastraeru (Institutul Român de Training) a prezentat metode nonformale și stiluri de învățare.

Septimius Parvu (coordonatorul programului, EFOR) & Alina Constantinescu (British Council) despre practici de advocacy și metode de participare publică.

Proiecte de Replicare
După desfășurarea seminarului de la Sinaia, am susținut profesori din toată țara să organizeze activitățile în școlile de unde provin. Am organizat 10 evenimente, de la întâlniri cu autoritățile locale, la proiecții de film sau cafenele publice privind prioritățile pentru tineri. Am implicat peste 300 de tineri și profesori din localitățile unde au avut loc activitățile, la care se adaugă primari, viceprimari sau consilieri locali. De asemenea, la activitățile din București și Timișoara a participat vice-guvernatorul Regiunii Sogn og Fjordane din Norvegia.

AllEdiția 2017 - RomâniaEdiția 2017- Republica MoldovaEdiția 2019 - Republica MoldovaEdiția 2019 - România

Copyright 2021. Expert Forum. All rights reserved.