Istoric EdițiiProgram EleviComunitatea Let’s Talk About You(th)!

https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2022/01/Iconite-Website-LTY-40.png

Descriere Ediție

Programul Let’s talk about YOU(th)! a pornit în mai 2020 din dorința de susține vocea elevilor și de a îi ajuta să se facă auziți privind probleme importante pentru ei din comunitatea lor.

Prin acest proiect, EFOR a lucrat direct cu elevii în ateliere interactive online, sesiuni de antrenament online și va desfășura o competiție de discursuri publice.

Din mai 2020 EFOR a ajuns la 10 ediții organizate cu mai mult de 400 de elevi. Scopul nostru este cel de a aduce acești elevi împreună, parte dintr-o comunitate de adolescenți activi în comunitățile lor.

Evenimentele fac parte dintr-un proiect  Expert Forum lansează un nou proiect finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST) care are două obiective:

  1. Consolidarea rețelei de profesori din cadrul Școlii pentru Democrație 
  2. Consolidarea rețelei de elevi absolvenți ai programului Let’s talk about You(th)!
Feedbackul adolescenților
Feedback-ul elevilor în urma concursurilor s-a referit în mod constant la necesitatea unei implicări suplimentare. De exemplu, în ultima ediție organizată cu sprijinul BST, peste 70% dintre studenți au spus că ar fi dispuși să se implice în încercarea de a rezolva problemele identificate în comunitățile lor, iar peste 90% din elevi au spus că își doresc să afle mai multe despre problemele identificate de ei.
Nevoile locale
Pe baza acestei nevoi, ne propunem să organizăm ateliere care să le ofere oportunitatea de a afla mai multe despre temele de interes pentru ei precum drepturile femei, bullying, schimbări climatice, drepturile elevilor. Temele vor fi alese printr-un poll în comunitatea LTY.
Scopul nostru
Fie că e vorba de cetățenie activă, rolul nostru în comunitate, sau cum să ne facem vocea auzită, ne propunem să încurajăm tinerii din comunitatea LTY să se implice direct în comunitățile lor.

Activitățile sunt desfășurate în cadrul proiectului Consolidating active citizenship in schools – Let’s talk about You(th)!, finanțat printr-un grant al Black Sea Trust for Regional Cooperation. Opiniile exprimate în scris sau în publicațiile electronice nu reprezintă în mod necesar poziția Black Sea Trust, a German Marshall Fund sau a partenerilor săi.

Copyright 2021. Expert Forum. All rights reserved.