Teaching DemocracyApel de recrutare în cadrul proiectului Teaching for Democracy.

februarie 6, 2024by stefanpopa

Apel de recrutare
în cadrul proiectului Teaching for Democracy.

Expert Forum (EFOR) vă invită să faceți parte din proiectul Teaching for Democracy!

Căutăm profesori de gimnaziu care predau în acest an școlar Educație pentru Cetățenie Democratică. În cadrul proiectului, profesorii participanți vor participa la ateliere pe teme cheie în programa de Educație pentru Cetățenie Democratică susținute de experți privind Statul de Drept. Expert Forum va organiza 4 sesiuni online interactive. Fiecare sesiune durează aproximativ o oră și jumătate. În cadrul atelierelor experții vor oferi informații teoretice despre temele selectate și vor prezenta materialele educaționale care să vă sprijine în procesul de predare la clasă pe temele respective. De asemenea, în cadrul atelierelor se vor alătura  profesori din rețeaua Școala pentru Democrație care vor împărtăși experiența lor de implementare a acestor materiale educaționale la clasă.Vă puteți înscrie la unul, mai multe sau toate atelierele, în funcție de interesul pentru temele selectate și programul dumneavoastră. Ateliere vor avea următoarele teme și se vor desfășura, online, în următoarele zile:

  • Puterea Legislativă, miercuri, 28.02.2024, ora 18.00
  • Procesul de elaborare a legilor, joi, 29.02.2024, ora 18.00
  • Societatea Civilă, luni, 04.03.2024, ora 18.00
  • Implicarea cetățenilor în comunitate, marti, 05.03.2024, Ora 18.00

După ateliere, profesorii participanți vor avea oportunitatea de a implementa materialele educaționale dezvoltate de EFOR la clasă. În acest sens, vor beneficia de sprijin și îndrumare din partea echipei EFOR. 

Înscrieri:

Formularul de înscriere este disponibil aici: https://forms.gle/pQUXXEsgpyr3GAmr8 

Înscrierile sunt deschise până pe 18 februarie, ora 23.59.

Despre traineri:

Laura Ștefan – expert în Statul de Drept și anticorupție

Laura Ștefan este coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum. Are o experiență profesională de peste 10 ani în practicile publice și private. Activează și ca expert internațional pentru Comisia Europeană, UNDP, OECD și alte organizații internaționale în domeniile reformei juridice, anticorupției și spălării banilor.

Cezara Grama – expert în Statul de Drept și anticorupție

Cezara a absolvit Facultatea de Drept în 2013 și a urmat cursurile masterului de Drept Public Internațional. Are experiență de voluntariat în ONG-uri și este absolventă a programului Lideri pentru Justiție. Cezara lucrează în domeniul statului de drept și anticorupție, având experiență în schimburi de experiență cu țări precum Ucraina, Georgia sau Republica Moldova.

Maria Cezar – coordonator Let’s Talk About YOU(th)!

Maria lucrează în cadrul Expert Forum de la începutul anului 2019 în proiecte axate pe educație non formală, implicare civică și cetățenie activă. Maria este implicată activ în programul Școala pentru Democrație al EFOR, lucrând cu profesori din România și Republica Moldova, sprijinindu-i în implementarea unor activități menite să implice elevii și comunitățile lor în exerciții de cetățenie activă. Din 2020 face parte din echipa de coordonare a programului Let’s talk about YOU(th)! dedicat tinerilor din România și Republica Moldova. În cadrul programului LTY EFOR sprijină elevii să-și facă vocea auzită privind probleme importante pentru ei și pentru comunitatea lor.

Despre Expert Forum:

Încă din 2015, Expert Forum lucrează cu profesori din România și Republica Moldova, în cadrul programului Școala pentru Democrație, cu focus pe educație pentru democrație și cetățenie activă. Pe parcursul acestor ani am avut oportunitatea de a cunoaște și de a lucra cu peste 150 de profesori, de a înțelege provocările pe care le au în clasă și de a îi sprijini pentru a crea împreună oportunități de învățare mai bune pentru elevi.

Despre proiectul Teaching for Democracy:

Teaching for Democracy este un proiect implementat de Asociația Expert Forum care are ca scop dezvoltarea unor instrumente practice care să vină în sprijinul profesorilor care predau Educație pentru Cetățenie Democratică la clasa a VII-a., sub forma unor planuri de lecții pe mai multe teme relevante din programa acestei materii. Scopul acestor planuri de lecții este să sprijine profesorii de Educație pentru Cetățenie Democratică în procesul de predare la clasă a conceptelor cheie de democrație și cetățenie activă.

Mai multe informații despre proiect găsiți aici: https://scoalapentrudemocratie.ro/portfolio/3721/ 

Pentru întrebări și sprijin, contactați-ne la scoala@expertforum.ro 

https://scoalapentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2024/02/Apel-School-For-Democracy2-640x537.jpg

Programul “TEACHING FOR DEMOCRACY: Professional Development for Civic Education Teachers” este implementat de Asociația Expert Forum, printr-un grant acordat de Romanian-American Foundation.

stefanpopa

Copyright 2021. Expert Forum. All rights reserved.